Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Εκοιμήθη o χαμογελαστός Ιερέας των φτωχών και των επωνύμων (ΦΩΤΟ)

Ο χαμογελαστός Ιερέας, ο ελεήμων των φτωχών που γύριζε κάθε βράδυ στα νυχτερινά κέντρα για να μαζέψει από δημοφιλείς καλλιτέχνες ότι μπορούσε για να τα μοιράσει στους άπορους.

Τον γνώρισα μέσα από το ΜEGA. Ως ρεπόρτερ τον είχα εντοπίσει και κάναμε ένα εκτενές αφιέρωμα. Τι να πω! Η πένα είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει την ΑΓΑΠΗ που είχε αυτός ο κληρικός για τον συνάνθρωπο.
 
Του Γιωργου Θεοχάρη
Ένας ξεχωριστός άνθρωπος και αφοσιωμένος εργάτης του Ευαγγελίου , με μία αντισυμβατική για κληρικό συμπεριφορά που τον κατέτασσε στους πρωτοποριακούς ιερείς, ο π. Θωμάς Τσώης, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων, έφυγε από κοντά μας.

Είχε αφήσει  πίσω του τα ρινγκ, καθώς υπήρξε αθλητής του kick boxing, με διακρίσεις μάλιστα, και αφοσιώθηκε στον λόγο και το έργο του Κυρίου.

Ο πατέρας Θωμάς τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να στηρίξει το φιλόπτωχο ταμείο και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσεγγίζει πολλά γνωστά ονόματα από το καλλιτεχνικό στερέωμα, αλλά και επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων για να στηρίξουν οικονομικά και υλικά το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του.

Η δράση του ιερέα ξεκίνησε γύρω στο 2003. «Λόγω του ότι ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό, πολλούς καλλιτέχνες και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων τούς γνώριζα από την εποχή που έκανα kick boxing. Κάποιοι υπήρξαν συναθλητές μου… Βλέποντας καθημερινά τη μεγάλη φτώχεια που περνάνε πολλοί άνθρωποι, αποφάσισα να τους προσεγγίσω -δεν ήταν δύσκολο- προκειμένου να βοηθήσουν», λέει ο π. Θωμάς.

Έτσι, μετά τις 12 το βράδυ, που άνοιγαν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ο ιερέας χτυπούσε την πόρτα τους.

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 24 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ανω Πατησίων και ώρα 13:00.

Η οικογένεια ανακοινώνει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αντί στεφάνων οι δωρεές να δοθούν:

-Στο Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο

-Για την Αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα



vimaorthodoxias

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr