Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μαντινείας Αλέξανδρος: «Είμαστε... ζήτουλες των Ευρωπαίων»

Πύρινοι λόγοι του μητροπολίτη Μαντινείας: «Απεμπολήσαμε την πίστη μας και την αρνηθήκαμε»
Τη γνωστή παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού «εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τα άρματα τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια» επιστράτευσε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος...
ο οποίος εκτόξευσε βολές κατά πάντων στηλιτεύοντας την παθητική στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο μητροπολίτης Μαντινείας στο κήρυγμά του το απόγευμα της Δευτέρας για την εορτή των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου έκανε ένα... διαφορετικό μάθημα Ιστορίας και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο στόχαστρο της κριτικής του βρέθηκαν οι σημερινοί Ελληνες πολίτες, που δεν φαίνεται να συγκινούνται από την κρίση. Στη στάση αυτή αντιπαρέβαλε τη δράση των προγόνων μας, φέροντας ως παράδειγμα τους πολιούχους της Τρίπολης και νεομάρτυρες. Οπως είπε ο κ. Αλέξανδρος, «το αίμα των νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου ήταν η αιτία να γιγαντωθεί το πνεύμα των ηρωικών Κολοκοτρωναίων για να αναλάβουν τον αγώνα για την ελευθερία του έθνους και πρώτα πολέμησαν υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος».

Συγκρίνοντας το παρελθόν με αυτό που ζούμε σήμερα ο μητροπολίτης Μαντινείας είπε ότι είναι τελείως αντίθετο με το πνεύμα των νεομαρτύρων αλλά και των ηρώων του 1821, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων και των άλλων λαών, γιατί απεμπολήσαμε την πίστη μας και την αρνηθήκαμε».

Οι πιστοί που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης για τη λιτανεία παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι όσα είπε ο επίσκοπός τους και πολλοί από αυτούς προβληματίστηκαν για το κατά πόσο οι ίδιοι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στην Ελλάδα της κρίσης.

dimokratianews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr