Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ιερό «θησαυροφυλάκιο» στη Γλυφάδα

Το δικό της εκκλησιαστικό «θησαυροφυλάκιο» αποκτά η Μητρόπολη Γλυφάδας. Λειτουργικά σκεύη, ιερές εικόνες, πίνακες, ιστορικά αντικείμενα και δώρα μεγάλης αξίας αποτελούν τον πολυτιμότερο υλικό θησαυρό για τις τοπικές Εκκλησίες.

Πολλοί μητροπολίτες, ειδικά την εποχή που η κρίση έχει αυξήσει τις κλοπές σε ναούς, έχουν αποκτήσει μεγάλο «πονοκέφαλο», καθώς -εκτός της συντήρησης- η ασφάλεια των εκκλησιαστικών κειμηλίων μπορεί να κοστίσει αρκετά, πόσο μάλλον αν αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορους ναούς.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος δημιούργησε έναν εξειδικευμένο χώρο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές συντήρησης, προφύλαξης και ασφάλειας για να στεγαστούν οι ανεκτίμητοι εκκλησιαστικοί θησαυροί της επαρχίας του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το λεγόμενο Κειμηλιαρχείο στη Μονή Αγίας Τριάδας - Αγίου Νεκταρίου στην Τερψιθέα.

Τα εγκαίνια του κτιρίου θα γίνουν αύριο το απόγευμα. Το κόστος για την κατασκευή και διαμόρφωση του κτιρίου ανέλαβε ο Θανάσης Μαρτίνος. Ο εφοπλιστής είναι γνωστός για την διαρκή προσφορά στην Εκκλησία, καθώς κάθε χρόνο χρηματοδοτεί έργα όχι μόνο στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης αλλά και ευρύτερα της Αττικής.

dimokratianews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr