Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΣΟΚ για τους άθεους: Με τρία αεροσκάφη της «AEGEAN» θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα όπου θα το υποδεχτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Με προορισμό τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και 17 ξεχωριστούς προορισμούς θα φτάσει το Άγιο Φως το βράδυ του Μ. Σαββάτου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Και φέτος, για 18η συνεχόμενη χρονιά, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει από την Aegean Airlines και τη θυγατρική της Olympic Air, που εκτός από τις προγραμματισμένες της πτήσεις, θα επανδρώσουν τρία επιπλέον αεροσκάφη, που δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις, προκειμένου να μεταφερθεί το Άγιο Φως στους προγραμματισμένους προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα πραγματοποιήσουν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Aegean, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα (Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα) θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Επιπλέον, το Μεγάλο Σάββατο, τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν από Αθήνα- Λάρισα, Λάρισα-Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολη-Λήμνος, Λήμνος- Αθήνα, Αθήνα-Σάμος, Σάμος -Χίος, Χίος- Αθήνα, Αθήνα-Ζάκυνθος, Ζάκυνθος-Κεφαλλονιά, Κεφαλλονιά -Αθήνα.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air προς Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κω, Ρόδο και Κέρκυρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air, θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.

Πιστή στα ήθη και τα έθιμα, η Aegean, σε όλες τις πτήσεις της θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα ενώ το πλήρωμα καμπίνας σε όλες τις πτήσεις προς Κέρκυρα θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωϊ, πήλινα κανατάκια προτρέποντάς τους να τηρήσουν το έθιμο των Μπότηδων και να τα σπάσουν κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης.

stoxos.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr