Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Όσιος Πορφύριος: Η Παναγία δακρύζει. Δακρύζει γιατί τα παιδιά της έχασαν το...

Η Παναγία δακρύζει. Δακρύζει γιατί τα παιδιά της έχασαν το δρόμο. Δακρύζει γιατί τα παιδιά της απομακρύνθηκαν από τον Υιό της. Δακρύζει γιατί παρασύρθηκαν από τους εχθρούς του Υιού της.

Οι εχθροί έβαλαν χέρι στη δικαιοσύνη, στις εκλογές, στον τύπο, στην ατομική ελευθερία και προπαντός στην εκπαίδευση και την ανατροφή, οι οποίες είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ελεύθερης ύπαρξης.

Αποκτήνωσαν και διέφθειραν τη χριστιανική νεολαία μας. Έσπειραν στις Χριστιανικές κοινωνίες βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών. Επωφελήθηκαν τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουν ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανίζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.

Κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους όλο το χρυσό, να εκλέγουν τους κυβερνώντες από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, πρόσωπα που δεν ήταν ποτέ κατάλληλα προετοιμασμένα για να κυβερνήσουν.

Για να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, συντέλεσαν στην εκλογή προέδρων, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή, κάποιον «Παναμά». Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στην εξουσία να διατηρήσει τα προνόμιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές, οι οποίες ανήκουν στη θέση του, κατέστησαν τους Προέδρους – Κυβερνώντες τυφλούς εκτελεστές των διαταγών τους.

Κατανόησαν πως είναι αναγκαίο να καταστρέψουν την πίστη, να αποσπάσουν από το νου των Χριστιανών αυτή την ίδια την αρχή της Θεότητας και του Αγίου Πνεύματος, για να την υποκαταστήσουν με τους υλικούς υπολογισμούς και τις υλικές ανάγκες. Το πέτυχαν, αποσπώντας τους χριστιανούς με τις βιομηχανίες και το εμπόριο, για να μην έχουν το χρόνο να σκέπτονται.

Κατάφεραν να μεταλλάξουν τις κοινωνίες ώστε να έχουν μία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιτική και προς τη Θρησκεία.

Δημιούργησαν μια βιομηχανία που αφαιρεί από τη γη τον καρπό της εργασίας, όπως και του κεφαλαίου, και μέσω της κερδοσκοπίας φέρνει το χρήμα όλου του κόσμου στα χέρια τους. Στόχος τους, ριχνόμενοι έτσι όλοι οι Χριστιανοί στις τάξεις των απόρων, να σκύψουν ενώπιόν τους μόνο και μόνο για να έχουν το δικαίωμα της ύπαρξης.

Στο σχέδιο τους είναι πλέον σ” όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, να ξεσηκώνουν την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για να το επιτύχουν.

Η απειλή του Ερντογάν, ο οποίος είναι αντίστοιχα ένας απόλυτα ελεγχόμενος Πρόεδρος στην γειτονική μας χώρα, ότι θα στείλει 2-3 εκατομμύρια μωαμεθανούς λαθρομετανάστες σε ποιους νομίζουμε πως απευθύνεται και από ποιους έχει προσχεδιασθεί; Η συνεχιζόμενη άφιξη λαθρομεταναστών είναι ένα επίσης ένα μέσο επίτευξης των στόχων τους και οι κακόμοιροι αυτοί άνθρωποι θα χρησιμοποιηθούν – θυσιαστούν για την επίτευξη αυτών.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως τα αισθητήρια όργανα μας είναι τόσο σκοτισμένα, που είμαστε αδύναμοι να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει και που μας οδηγεί η παρούσα κατάσταση.

Ξεπουλήσαμε τα τιμημένα πρωτοτόκια, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα των προγόνων μας και απομείναμε χρεωμένοι, μόνοι και ταπεινωμένοι.

Στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου Θεού, Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Είναι ώρα να ακούσουμε τη φωνή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με πόνο να μας φωνάζει: «»Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε».

Να προσευχηθούμε με ειλικρινή μετάνοια και πίστη να γίνουν πράξη τα λόγια του:

«Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει».

Να έρθει τότε η ευλογημένη στιγμή που θα σηκώσουμε ψηλά τα μάτια και θα ατενίσουμε την ατελεύτητη δόξα του Πολυεύσπλαχνου Πατέρα μας, να περιμένει με ορθάνοιχτη την αγκαλιά Του επάνω στον Σταυρό, την επιστροφή των άσωτων παιδιών Του.

Α.Δ.

pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr