Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ασκητές από την έρημο του Αγίου Όρους λένε «OXI» στην «υποδούλωση» του Έθνους

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
 

Εμείς ως αγωνιώντες ορθόδοξοι χριστιανοί, αγιορείτες μοναχοί και ιερείς, θέλοντας να συνεισφέρουμε σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, το δίλεπτο της πτωχής χήρας του Ευαγγελίου, καταχωρούμε τις ακόλουθες σκέψεις.

Βρισκόμαστε όντως ενώπιον ιστορικότατης στιγμής. Φτάσαμε στο πλέον κομβικό σημείο για το τόπο, το έθνος, κυρίως όμως τη πνευματική μας οντότητα. Η επίθεση σε όλα τα μέτωπα του κοινωνικού βίου είναι γνωστή, πλέον όμως παίρνει διαστάσεις κυριολεκτικά κατακλυσμιαίες, τόσο σε αναισχυντία όσο και απροκάλυπτη τρομοκρατία.

Οι μισθοφορικές δυνάμεις του δουλοπρεπούς γραικυλισμού, έχοντας χάσει και το τελευταίο ίχνος σοβαροφάνειας, ως πειθήνια όργανα που είναι των ΕΧΘΡΩΝ μας, βυσσοδομούν ασύστολα, κατατρομοκρατώντας τους ασθενεστέρους και ολιγοψύχους, θέλοντας να κερδίσουν την πλέον πολύτιμη γι” αυτούς νίκη: την παράδοση της ΨΥΧΗΣ και της αξιοπρέπειάς μας για λίγα ίουδαικά αργύρια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Όμως: «Ουκ επ” άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος» Το διακύβευμα δεν είναι η δραχμή η το ευρώ, η Ευρωπαική Ένωση η η ανεξάρτητη πορεία της χώρας, είναι κάτι το βαθύτερο. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ένωση έχει αλλοιώσει περί το 80% της νομοθεσίας της χώρας, (όπως έχει συμβεί εξάλλου και σ” όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.) , προς όφελος της έπάρατης Νέας Εποχής. Όλα τα νομοθετήματα, κυρίως όμως αυτά που πρόκειται να έλθουν, ως σκοπό έχουν όχι απλά την άλωση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας, αλλά τον πλήρη αφανισμό του πλέον σημαντικού χαρακτηριστικού μας: της ελεύθερης, αλύγιστης ενώπιον των τυράννων, ορθόδοξης χριστιανικής ΨΥΧΗΣ.

Η κρισιμότητα των περιστάσεων καλεί να μην ξεγελαστούμε από δευτερεύοντα ζητήματα όπως: ποιός κυβερνά, ποιές οι απόψεις του κ.λπ. Η παρούσα ιστορική στιγμή τους ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ, δεν την καθορίζουν, απλά καλούνται να εκκινήσουν το ξεδίπλωμά της. Η ψυχή των ορθοδόξων Ελλήνων, αυτή μόνη, καλείται να αναπτερωθεί και να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, ενός αγώνα όχι για συντάξεις και μισθούς, αλλά για αναγέννηση και λυτρωτική αφύπνιση απ” τον θανατηφόρο λήθαργο της όντως σκοτεινής Δύσης, της αντίχριστης Δύσης.

Το δημοψήφισμα οφείλει να είναι η απαρχή ενός ευγενικότερου και υψηλότερου αγώνα, που θα μπορέσει επιτέλους να γεννήσει νέους Μάρκους Ευγενικούς, νέους ήρωες της πίστεως και της πατρίδας και θα καταφέρει θανατηφόρο πλήγμα στους προσκυνημένους Βέκκους του αντίχριστου νεοεποχίτικου Οικουμενισμού. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός έχοντας απόλυτη πίστη στο σωτήρα Χριστό γνωρίζει ότι : Ει ο Θεός μεθ΄ ημών ουδείς καθ” ημών !

Πρεσβύτερος Γεώργιος Αγγελακάκης
Γέρων Αλύπιος Καψαλιώτης
Μοναχός Επιφάνιος Καψαλιώτης
Μοναχός Αββακούμ Καψαλιώτης

Άγιον Όρος 17/6/2015 εκ. Ημ.

Πηγή: pentapostagma.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr